חשיפה נכונה לגור כלבים

גור כלבים בפנסיון כלבים

לחשיפה נכונה של הגור יש משמעות רבה להמשך חייו של הכלב בבגרותו. באמצעות חשיפה נכונה אנחנו יכולים למנוע לא מעט בעיות התנהגות בהמשך חיי הכלב. גור כלבים, בדומה לתינוק, נולד ללא פחדים או חששות הוא נולד כדף חלק. במהלך החיים הדף נכתב ואישיותו מתעצבת. אצל כלבים, החודשים הראשונים של החיים חשובים ביותר הם זכו לשם 'תקופות קריטיות' . אם נרצה לדייק, מדובר מגיל אפס ועד גיל ארבעה חודשים. בתקופה זו אנחנו חייבים לחשוף את הגור לכמה שיותר דברים חדשים. אתם בטח שואלים את עצמכם איך זה מסתדר עם דרישת הווטרינרים, הממליצים לא להוציא את הגור עד סוף תקופת החיסונים שזה בערך עד גיל 3.5 חודשים. אני אסביר, הווטרינרים בתור רופאים, אחראיים לצד הרפואי של הכלב ולכן הם אינם מוכנים לקחת כל סיכון או סיכוי שמשהו או מישהו יפגע בגורים. לגור כלבים בדומה לתינוק רך, מערכת חיסונית חלשה ולכן הגור יכול להידבק במחלות, למרות זאת אם ננקוט במשנה זהירות נוכל לחשוף את הגור לסביבה באופן מושכל ובכך להימנע מבעיות התנהגות חמורות בהמשך.
להן כמה דגשים לטיולים עם הגור:
1. הגור חייב להיות תמיד עם רצועה ואתם חייבים להיות מחוברים לרצועה. זאת בכדי להשגיח עליו שלא יכנס לצרות, ינסה להכניס משהו לפה או חס וחלילה לקפוץ לכביש.

2. אין לתת לגור ללקק או להרים משהו מהרצפה, זה יכול להוביל לבעיות בריאות קשות.
3. לפני סוף תקופת החיסונים, חשוב לא לתת לגור להתקרב לכלבים שאתם לא מכירים או שהם נראים לכם לא ידידותיים במיוחד.
4. לא לטייל עם הגור במקומות הומי אדם או מקומות מרובי כלבים.
5. לא לטייל עם הכלב ליד כבישם סואנים.
6. כדאי מאוד לטייל עם הכלב במקומות שקטים יחסית.
לאחר שנקטנו בכללי הזהירות המומלצים, ניתן לחשוף את הגור בהדרגה לגירוים הבאים:
• אנשים – חשוב לחשוף את הגור לכמה שיותר אנשים בגילאים שונים בגדלים שונים ועם כולם לגור צריכה להיות חוויה חיובית בלבד. כל אדם שאתם פוגשים תנו לו ללטף את הגור בצורה נכונה ,בכך אנו מונעים מהכלב פחד מאנשים.
• כלבים – כאשר אנו מפגישים את הגור עם כלבים אנחנו חייבים לוודא שהכלב מחוסן ואינו חולה במחלה כלשהי. כמו כן מומלץ להכיר את הכלב לפני כן, להכיר את ההתנהגות שלו לכלבים אחרים ולגורים בפרט. במידה ואינכם מכירים את הכלב הבוגר תנסו להימנע מהמפגש.
• חיות בית אחרות- כאמור גור כלבים הוא דף חלק, בחשיפה בתקופה הנ"ל הגור ינסה לשחק עם החיה ולא לתקוף אותה ובכך אנו יכולים להרגיל בצורה נכונה וקלה לכל חיות הבית האחרות לדוגמת חתולים תוכים וכו.. בפגישת הגור עם חתולים תיזהרו שהחתול לא יתקוף את הכלב.
• משטחים ומצעים להליכה – מומלץ לתת לגור הכלבים לדרוך ולשחק על כמה שיותר משטחים. דוגמאות למשטחים שונים: דשא, אספלט, אבנים משתלבות, חצץ, חול, פרקט, מרצפות ועוד. גור הכלבים חייב להתרגל לתחושה של כל המשטחים הללו בכדי לקבל ביטחון להתהלך על כל אחד מהם. חשוב לזכור שאצל גורי הכלבים כפות הרגליים מאוד עדינות ולכן לפני שהגור הולך חשוב לבדוק שהמשטח לא חם (בעיקר בקיץ).
• רעשים – חשפו את הגור לכמה שיותר רעשים, כמו מכוניות חולפות, אזעקות, מוזיקה וכו'. אם אתם יכולים להשמיע לגור קולות של רעמים או זיקוקים בעוצמה חלשה זה מבורך. בהשמעת הרעשים אנו מונעים מהגור את הפחד מצליל לא מוכר.
• כלי רכב – רוב הכלבים ייסעו בכלי רכב כזה או אחר במהלך החיים שלהם, לכן חשוב לחשוף את הגור לכמה שיותר כלי רכב, לתחושה בנסיעה וגם לריחות ולרעשים שכלי הרכב מפיקים.

חשוב לציין שאת הגור צריך לחשוף בצורה עדינה ותמיד להסתכל ולבחון את התגובות שלו. במידה והגור מראה סימני פחד או אי נעימות תפסיקו את החשיפה במיידי והתרחקו מהגירוי . לאחר שהתרחקתם מהגירוי המפחיד תתחילו להתקרב לגירו בצעדים קטנים עד שהגור מתחיל להראות שוב סימני אי נוחות. תעצרו שם ותמתינו שהגור יתרגל לגירוי ולאחר מכן תשבחו אותו על הרוגע.

מיותר לציין שאת גור הכלבים ניתן לחשוף לעוד אין ספור גירויים שלא הוזכרו במאמר זה. ככל שתחשפו את הגור לכמה שיותר דברים, תקבלו כלב מאוזן ולא פחדן, כלב שאינו מופתע, שיודע תמיד מה הרעש שיש סביבו ושום דבר לא יוכל להפתיע אותו. התוצאה היא כלב רגוע, מאוזן וחבר יציב.

עוד בנושא:
Scroll to Top